Countdown!

Paris in 19 days!
USA in 120 days! 
 

October in 2 hours and 12 minutes

Time runs by! Crazzzy! This week has been a week of waiting. I really can´t wait!! I wanna move now! :)

Detta med tidszoner (The thing about time difference)

Idag pratade jag och min kusin Rebecca (8 år) om tidsskillnader. Det hela började med att min kusin Pontus (10 år) insåg att jag skulle vara i USA i ett år (minst) och att jag sa att vi ju kommer Skypa mellan varven så det kommer kännas som att vi sitter i samma rum och pratar ändå! 
Då kom vi in på tidszoner, något som var väldigt svårt att förklara och som man såg på Rebecca att hon verkligen försökte hänga med på. Lite gick nog in, att det inte kan vara samma tid överallt på jorden samtidigt för solen flyttar ju på sig och så där. Svårast var att förstå när jag skulle komma fram deras tid (alltså svensk) när jag åker till USA om jag åkte på förmiddagen från Sverige. Det var krångligt. Hon blev väldigt glad att höra att jag kommer vara hemma över hennes födelsedag innan jag åker i alla fall ;) 

Idag är det under 4 månader kvar, och det känns så himlans bra! Tiden rullar på. 2 veckor av praktiken har redan gått och 3 veckor är det kvar med dessa underbara barn (och vuxna) på förskolan som jag har praktik på! 
 
Gosh, jag längtar så mycket!!!

Det bästa är att det finns en del "delmål" på vägen! Självklart är de inte delmål på ett sånt sätt att jag bara vill nå dem och komma förbi dem, men det jag menar då jag skriver delmål är att det inte bara är väntan, väntan och väntan. Utan det händer en hel del roliga saker längs vägen också.

Delvis har jag ju som sagt praktik i 3 veckor till, vilket är underbart, men samtidigt kommer det med skolarbeten som jag inte gillar lika mycket (de är så krångliga och känns svåra... är förhoppningsvis inte så svåra som de känns). Sen kommer Paris, vilket kommer bli awesome, det är jag helt säker på! Lite pirrigt med resan dit, eftersom jag reser själv och ska byta plan i Frankfurt och ha mej, men jag är inte så nervös egentligen. Det går alltid bra.. och gör det inte det så löser det sig alltid ;) Efter Paris kommer jag stanna i Malmö en sväng för att skriva skriva skriva på dessa arbetena jag tidigare nämnde.. Sen har nästan ytterligare en månad gått och det är dags för VFU-återkoppling och Examensarbetesprat i skolan. (inget jag ser fram emot jättemkt.. Mest skoj för att jag ÄNTLIGEN får träffa mina fina vänner i skolan igen!) Efter veckan med examensarbetesinfo är det dags att ta mitt pick och pack (det som finns kvar) och flytta ner till Malmö. Det blir nog både omtumlande och skönt tror jag, men det ser jag faktiskt mest som "ett steg på vägen", för att flytta "hem till mamma" känns lite hårt också såklart, och det tror jag hon förstår. Efter att ha bott där i inte ens en vecka är det dags att åka upp till Stockholm och amerikanska ambassaden för att fixa visat! DET ska bli spännande! Mamma ska med (till Sthlm då och inte till ambassaden) så vi ska ha en weekend där då, bara vi! Ska bli mys! 
Och sen är det bara skriva skriva skriva som gäller (blöp). Jag hoppas på att hinna med en trip till Krakow precis innan deras julledighet börjar och jag vill även hinna till Oskarshamn, men det svåra med det är att dagarna måste passa ihop med Simones schema, vilket inte alltid är så enkelt. Men väldigt värt ett försök!
Sen är det jul. Bröllop. Nyår. Examen (oh my!) och sen är det dags.

Så ja, tiden går fort. Och snart är vi där, då det är dags att Skypa och tidsskillnaderna spelar in. Spännande. Galet spännande till och med. 

Ciao!