30 november

Sista november:
Dagen började 4.40, efter alldeles för lite sömn. 5.10 gick jag hemifrån för att ha god tid på mej in till stationen (tar vanligtvis ca 25 min men jag hade väskor att släpa på så ville inte riskera nåt) Det regnade hela vägen och blåste så min genomdränkta krage på jackan blåste upp och landade i mitt ansikte mer än en gång, det var kallt och blött. Men jag var glad ändå! Jag var ju faktiskt på väg! :)

Jag åker något så lyxigt som första klass. Jag drar ner medelåldern vill jag lova. Ensam student i första klass och folk kollar lite skumt på mig. Kanske för att jag inte ser ut som någon som vanligtvis skulle åka såhär, vilket ju stämmer. Anyway, det är ganska trevligt! Det är stoooort benutrymme och jag får seriöst luta mej lite framåt för att kunna skriva på datorn enklare, det är liiite illa :)

Efter en Mocca latte (stavning?) på espresso house är jag nu lite piggare. Kan bero på att klockan börjar bli lite mer mänsklig tid nu också.
Nu lyssnar jag på finfin musik och ska bara njuta av den sista etappen av dagens resande. Imorn ska jag ändå till Krakow, men den längsta resan är ändå idag. Hur jag ska hitta på Kastrup imorn är fortfarande ett mysterium men det löser sig nog då ;) Får snacka engelska med danskarna för annars lär det inte hjälpa mej att fråga efter vägen (lär inte fatta svaret ändå)

Nästa projekt för alla som vill veta är att gå på toa! Kaffe är ju inte bra asså, även om det bara är latte (så vissa skulle inte kalla det kaffe... Men det är ju så äckligt med vanligt kaffe;P)

Hörs under helgen I guess!
Ciao

Första advent!

..och det är massa plusgrader. Det är lite tråkigt tycker jag, tycker det är så mysigt med advent om det kan få vara lite kallt och frostigt ute. Snön kan vänta lite till, men det kan väl i alla fall få vara minusgrader? Är det för mycket att önska?

Bara för att jag vill få lite julstämning så har vi på julmusik här hemma, och det är mysigt att sitta och skriva med den enda ljuskällan (förutom från datorn) kommande från adventsstakarna i fönstren. Jag vägrar tända taklampan, så enkelt är det! Men fönsterlampor kanske blir tillåtna snart när det mörknar ännu mer.
För att få lite mer julstämning så kollade jag i denna bok:


Jag fick den i julklapp förra året (tror jag det var) och ska därför detta år ta tillfället i akt och baka för julhelgens kommande sockerkickar! (och dansande till konstiga sånger med underbara kusiner mitt i natten!)
Jag har hittat några saker som jag vill baka! Men det får bli när jag kommer hem igen från Krakow! Eller möjligen imorn om jag inte får något jobb. Fast det kanske är lite tidigt att börja med julgodiset redan imorn..?

För att få lite ytterligare julstämning bjuder jag på lite bilder från tidigare jular! 
Enjoy! :)


Fina kusiner i snön!

Var gömde sig Pontus? :)hehe, söta Nanna :)


Jag har en mycket fin släkt! På bilderna syns min moster och mina kusiner. Mestadels från 2009 men också någon från förra året.

Julgodis, julmust, marschaller, leksaker, snökaos, paketkaos, julgran, julpynt och lite annat smått och gott är det ni nu fått se :) 

Första advent! Hjälp vad tiden går snabbt! 
Nu hoppas vi alla på frost inatt då! :)

Ciao!

Bajs

Nu ska jag gnälla ett tag, så vill ni inte höra nåt gnäll idag så får ni hoppa ner lite i texten!

Jag avskyr min rygg. Den är nu i uppror mot mig. Den skiten. Jag var förkyld o sjuk förra veckan, denna veckan är det bättre men nu har det börja göra ont i nedre delen av ryggen och ena höften så det strålar ner i ena benet. Underbart vill jag lova! Höften började redan förra veckan att krångla så kunde inte sova på den sidan utan att det gjorde ont.. Men nu är det mordisk och jag är inte kompis med den alls! Men ryggen är värre. Den är som ett enda stor klump av ajaj. :( Sjukgymnasten tejpade nedre delen av ryggen åt mej så jag inte ska kunna sjunka ihop lika mycket som jag annars tyvärr är för bra på. Jättefin jätterosa tejp! :P Fint fint!
Skulle på hajk imorn, sova ute och ha det roligt. Får åka dit och ha det roligt men får inte sova över, sjukgymnastens order. Och jag vill ju inte bli sämre så det är väl bara att lyda! Men bajs är det, för jag hatar när ryggen blir i vägen för något roligt jag vill göra. :( 

Men nu har jag gnällt nog och tackar för det, hur skönt är det inte att få skriva av sig ibland?
Nästa vecka ska jag åka massa tåg, spendera lite tid med mamma och Leo, åka lite mer tåg, flyga lite, spendera massa tid med finaste Elin, flyga lite mer, åka lite mer tåg, spendera lite mer tid med mamma och Leo och sen åka ännu m er tåg :) Jag vet att jag tjatar om att jag ska åka till Malmö och Krakow men jag längtar så mycket efter det nu! Att få komma iväg och göra något annat en sväng :)

NU: Mat!!
SEN: Mer skrivande på arbetet om Stern, Vygotskij och Merleau Ponty.. 
Ännu mer SEN: Handla fika till tonår och sen ha spelkväll/tvspelskväll på tonår!! :)
Ännu ännu mer SEN: SOOOOOOVA som en gris (förhoppningsvis!) :)

Ciao!