IIIH!

Men det är ju helt sjukt! 
Det verkar fixa sig det med! 
Inga fel, inga fel! 
Kom hem nu Sayuri så jag har någon att prata med om allt som händer! 

Berömmer även Sayuri och hennes mamma för det fina arbete de gjort i rabatten utanför :) Uhj så bra det blir! Och jag längtar efter att ta en fridag och äta RABARBERPAJ! (för vi har rabarber nu! LYCKA!) Och så har Sayan gjort världens finaste skyltar som vi nu har vid dörren :)

Ikväll kommer världens bästa Elin hit på besök också, det ska bli skojskojskojskoj! Men först... dusch! Jag luktar som att jag jobbat hela dagen! (Vilket jag har också, så det är inte så konstigt!)
Imorn ska jag till skolan, sen bär det av till Uppsala för att hälsa på världens bästa Jonas och världens bästa Erica :) 

Alltså, det är verkligen inga som helst fel nu! (förutom min mage som verkar bestämt sig för att bli ännu mer känslig mot laktos...) 
Det verkar fixa sig! LYCKA!

En barfotadans i april

Solen skiner, och har gjort det hela veckan! Det är varmt som om det vore svensk sommar i solen och man kan spendera mestadels av den lediga tiden utomhus i enbart linne och shorts. Det är helt underbart!
Igår åkte jag och Jesper till Strandmark och hälsade på en sväng. På vägen dit såg jag hur snabbt vitsipporna och tussilagon slagit ut. För bara någon vecka sen såg man dem knappt, nu är dom överallt, och förgyller våren. Det är lite färg i Sverige igen, det är inte längre vitt eller slaskigt grått och brunt. Det blommar, träden slår ut, fåglarna kvittrar som aldrig förr och solens strålar värmer. I Strandmark gick vi på en promenad och såg på en av värmlands finaste utsikter! Värmland är vackert, det är det ingen tvekan på, men ibland kan till och med en infödd värmlänning känna den där lilla extra wow-känslan. Ja, det är bedårande!
Jag älskar skogen!

Jag kan gå barfota i april, för mindre en en månad sen var det snö överallt. För mindre än två veckor sen blåste det isvindar. Idag är det sol och insektsbett, grönt på träden och barfotadans. Fascinerande på många sätt. Svenska vädret är en berg-och-dalbana, så det är väl bäst att man tar vara på soltiden. Sommaren är kort, det mesta regnar bort. Ja, så kan man ju också tänka. Jag väljer att tänka att sommaren inte ens är här än och redan nu har vi sköna sommardagar att glädjas åt.
Jag är tacksam för att jag får jobba lite mellan skoldagarna. Att vara förskollärare på sommarhalvåret är det minsann inga fel på. I torsdags jobbade jag och jag var nog ute minst 6,5 av de 8,5 timmar som jag var där. Dock vill jag lägga till att en förskollärare även är ute när det är 10 eller 15 minus, eller när det är 3 plus och isvindar, slask och gegga. Så att vi är ute mycket de soliga dagarna är kanske inte så konstigt.

När det är sånt här väder så längtar jag efter läger. Sommarens läger närmar sig nu, och jag kan inte låta bli att längta. För jag har världens goaste scouter!
Ni kanske minns att jag bekände min kärlek för två ryggsäckar från Fjällräven i ett tidigare inlägg? En av dem bestämde jag mig för, Kajka 75 liter, kvinnomodell. Och den står nu så fint i mitt rum. Jag älskar den också! Längtar efter att få ge mig ut i skogen med den på ryggen och ett leende på läpparna. Lycka, glädje, värme, sommar!

Jag nynnar på min truddelutt (som självklart inte är min men som passar ganska sådär jättemycket in på mig).
För jag har nya fräknar och prickigt sommarskin. Så därför vill jag sjunga att sommaren är min.

Jag ska nu återgå till pluggandet. Läser en bok just nu som faktiskt är väldigt bra, författaren skriver på ett roligt sätt som gör så man verkligen vill läsa vidare. Inte för att vara negativ, men det är få böcker som är i kategorin kurslitteratur som jag känner så om.

Jag ska fortsätta nynna på. Här ute i solen, på min scoutfilt, i sköna gröna Värmland.

Det går bra nu!

Förre veckan fick jag jobba två dagar, det var också de enda två dagarna jag kunde jobba förra veckan (LYCKA!)
Igår fick jag jobba igen, men inte via bemanningen utan i en förskola som själva ringer in mig. Jag skulle få jobba till 14, det slutade med att jag stängde ;) Tackar för det! :) Idag ska jag få jobba eftermiddagen där, och ska stänga som det ser ut nu, även om det bara blir några få timmar så är jag HELNÖJD! :)
Nästa vecka hade samma förskola frågat mig om jag kunde jobba torsdag och fredag, men jag ska till världens bästa Jonas och Erica nästa helg (långhelg) så det kunde jag ju inte. Vilket var lite synd men jag ska ju till Uppsala så jag grät inte för det. MEN igår när jag var där så frågade de om jag kunde jobba tisdag och onsdag istället, alltså de två dagarna som jag inte går i skolan eller är i Uppsala på (JA tack, jag jobbar gärna!) För er som blev lite förvorrade med dagar nu (jobb två dagar plus långhelg i Uppsala) vill jag bara tala om att jag går i skolan på torsdagen men åker till Uppsala efteråt ;)
Sen fick jag även lite mer strödagar längre fram :) Jag TACKAR och tar emot! Jag jobbar mer än gärna där! :D
Ska ju köpa mig en ny väska ;) haha! (Den har jag dock redan sparat ihop till)
Nej, men det går bra nu, skönt att få jobba lite! :)
Ska bara lista ut vad det är vi ska läsa i skolan denna veckan också. Går mindre bra med det. Får fråga någon i klassen eller försöka finna det på hemsidan. Heja heja.

Nä, frukost, sen till stan för att hämta Sayan, sen till Koppom för att försöka se var våra scouter tagit vägen (det kom bara två stycken igår), sen till Arbetsförmedlingen för att prata med en om sommarjobb (Håll en tumme, ett pekfinger eller till och med ett lillfinger så är ni snälla) och efter det blir det jobb, träning och träffa Jesper :) En dag med mycket att göra, men det är skoj :)

Ciao