En barfotadans i april

Solen skiner, och har gjort det hela veckan! Det är varmt som om det vore svensk sommar i solen och man kan spendera mestadels av den lediga tiden utomhus i enbart linne och shorts. Det är helt underbart!
Igår åkte jag och Jesper till Strandmark och hälsade på en sväng. På vägen dit såg jag hur snabbt vitsipporna och tussilagon slagit ut. För bara någon vecka sen såg man dem knappt, nu är dom överallt, och förgyller våren. Det är lite färg i Sverige igen, det är inte längre vitt eller slaskigt grått och brunt. Det blommar, träden slår ut, fåglarna kvittrar som aldrig förr och solens strålar värmer. I Strandmark gick vi på en promenad och såg på en av värmlands finaste utsikter! Värmland är vackert, det är det ingen tvekan på, men ibland kan till och med en infödd värmlänning känna den där lilla extra wow-känslan. Ja, det är bedårande!
Jag älskar skogen!

Jag kan gå barfota i april, för mindre en en månad sen var det snö överallt. För mindre än två veckor sen blåste det isvindar. Idag är det sol och insektsbett, grönt på träden och barfotadans. Fascinerande på många sätt. Svenska vädret är en berg-och-dalbana, så det är väl bäst att man tar vara på soltiden. Sommaren är kort, det mesta regnar bort. Ja, så kan man ju också tänka. Jag väljer att tänka att sommaren inte ens är här än och redan nu har vi sköna sommardagar att glädjas åt.
Jag är tacksam för att jag får jobba lite mellan skoldagarna. Att vara förskollärare på sommarhalvåret är det minsann inga fel på. I torsdags jobbade jag och jag var nog ute minst 6,5 av de 8,5 timmar som jag var där. Dock vill jag lägga till att en förskollärare även är ute när det är 10 eller 15 minus, eller när det är 3 plus och isvindar, slask och gegga. Så att vi är ute mycket de soliga dagarna är kanske inte så konstigt.

När det är sånt här väder så längtar jag efter läger. Sommarens läger närmar sig nu, och jag kan inte låta bli att längta. För jag har världens goaste scouter!
Ni kanske minns att jag bekände min kärlek för två ryggsäckar från Fjällräven i ett tidigare inlägg? En av dem bestämde jag mig för, Kajka 75 liter, kvinnomodell. Och den står nu så fint i mitt rum. Jag älskar den också! Längtar efter att få ge mig ut i skogen med den på ryggen och ett leende på läpparna. Lycka, glädje, värme, sommar!

Jag nynnar på min truddelutt (som självklart inte är min men som passar ganska sådär jättemycket in på mig).
För jag har nya fräknar och prickigt sommarskin. Så därför vill jag sjunga att sommaren är min.

Jag ska nu återgå till pluggandet. Läser en bok just nu som faktiskt är väldigt bra, författaren skriver på ett roligt sätt som gör så man verkligen vill läsa vidare. Inte för att vara negativ, men det är få böcker som är i kategorin kurslitteratur som jag känner så om.

Jag ska fortsätta nynna på. Här ute i solen, på min scoutfilt, i sköna gröna Värmland.

Kommentarer :

#1: Johanna

Ja visst är det härligt nu.

Det är bara att njuta och precis som du säger är det inte sommar än.

Kram Johanna

skriven
#2: Josefin

Det är helt underbart! :)

skriven
#3: julia den äldre :)

Härliga tider - sommartider! Jag kan nu äntligen ställa undan mina vinterkängor och hänga undan vinterjackan! Hurra!



Och kanske, kanske kommer tågen att rulla lättare nu när det inte är en massa snö på rälsen? Kan ju alltid hoppas :)!



Soliga kramar från Mams

skriven
#4: Josefin

Knappast med SJ ;)

skriven

Kommentera inlägget här :